jueves, 30 de julio de 2009

Maroko


Maroko reisi krooniks ei olnud mitte kuningas Mohhamed VI ja iga linn, milles samanimeline avenüü oli, vaid hoopis Tajine. Olen täiesti kindel, et igas traditsioonilises peres on Tajine valmistamiseks spetsiaalne pott ja vajalikud maitseained. Viimased kaks tegurit tegid Tajine eriliseks ja maitsvaks. Tajine on 2 tundi küpsetatud kartuli, porgandi, sibula, paprika roog. Juurviljade all on peidus enamsti kanaliha. Tegelikult meenutas see küll väga ühepaiatoitu. Millegipärast aga kätega potist saiatüki abil Tajine söömine oli lõbusam ja huvitavam kui lapsepõlvest meeles olevad mälestused suurtest keedetud porganditükkidest, mis isegi vanaema jutule juuriljade tervislikkusest paremini maitsma ei hakkanud.

Marokos oli ülilihtne-lusikaid, kahvleid, nuge, taldrikuid ei pidanud pesema. Toit maitses kätega süües veel paremini.

No hay comentarios:

Publicar un comentario